Dinsdagavond oefenden Bruchterveld en SCD’83  als voorbereiding op het nieuwe seizoen tegen elkaar op de Noppenweide.

Bruchterveld startte wederom met een aangepaste basiself. In de eerste helft was SCD’83 duidelijk de bovenliggende partij.  Na ruim een kwartier leek de 0-1 te ontstaan, toen een afstandsschot via de onderkant lat boven Huisjes terug het veld in stuiterde.
Aan de andere kant kreeg Snippe de bal via een crosspass van Ros, de keeper verkeek zich erop en hield Snippe even vast, Lubbers kon net niet profiteren.
Hierna een paar beste kansen voor de gasten, maar telkens was Huisjes de reddende engel.
Geheel tegen de verhouding in kwam de 1-0 op het scorebord. Het doelpunt was echter niet minder fraai. Snippe heroverde de bal knap en zette nieuwkomer Koen Dijk vrij voor de uitkomende keeper. Met een fraaie lob werd de doelman gepasseerd.
Zo brak de rust aan met een 1-0 stand, waar 1-4 ook zeker tot de mogelijkheden had behoord.

In de rust werd er volop gewisseld. Aan Bruchterveld-zijde vier andere spelers op het veld.
De verdediging was hierdoor in het begin wat minder stabiel. Het was dan ook niet vreemd dat de verdiende 1-1 viel na zo’n 10 minuten. Via een aanval over rechts kwam de bal bij een wel erg vrijstaande SCD-er die van dichtbij simpel de bal kon binnenschuiven.
Hierna een wat rommelige fase,  van beide kanten veel balverlies en hotseknots situaties.
Het laatste deel was weer voor Bruchterveld. SCD leek wat leeg gespeeld en de Tricolores kwamen er met enkele snelle aanvallen gevaarlijk uit.  Een van de passes van Koen Otten werd door Luuk Benjamins op waarde geschat en nadat hij zijn man uitkapte, schoot hij de 2-1 in de korte hoek binnen.
Ook hierna ontstonden er nog wat mogelijkheden, maar er werd niet meer gescoord.

De 2-1 eindstand was een opsteker voor Bruchterveld, zeker gezien de kansenverhouding in de eerste helft.

A.s. zaterdag speelt Bruchterveld on 14:30 uur uit bij SC Lutten voor de beker. Daarna op 21 september de start van de competitie thuis tegen ASV’57.