Opdracht vooraf: Niets minder dan zes punten uit de laatste twee wedstrijden en dan is de nacompetitie voor promotie een feit. En ook…. Als je van NKVV niet weet te winnen , heb je in de nacompetitie niets te zoeken, toch? Helaas lijkt het daar nu wel op.

Mooi weer, redelijk goede mat, een tegenstander die al gedegradeerd is en een selectie die weer redelijk op sterkte is. Waarom zouden we vandaag de drie punten niet pakken?  Antwoord: Je moet echter wel scoren!
De Tricolores begonnen goed en waren zoals verwacht vanaf het begin de bovenliggende partij.  De eerste kansen waren voor Odink en Op de Haar. De gastheren waren nog niet op hun sterkst ook, maar konden er soms toch dreigend uit komen. De kansen bleven komen, nu voor Op de Haar, Otter en opnieuw Odink.
Steeds stond het vizier niet op scherp of zat er een been of de dappere NKVV keeper tussen.
Zo kwam de rust met 0-0.  De trainer zel wel ingrijpen tijdens de thee, want niet iedereen heeft blijkbaar in de gaten wat er gevraagd wordt om een taaie maar matige tegenstander kapot te spelen.

Toch niet, de tweede helft begon verrassend genoeg met dezelfde spelers op het veld.  Nog 45 minuten om minimaal één doelpunt te maken.

De eerste grote kans was echter voor NKVV, dat uit een counter maar net naast schoot.  Iedereen weer wakker?  Meteen daarna een dot van een kans voor Strijker, maar zijn lobje was te slap en zonder overtuiging om de kleine doelman te verschalken.

Met verse krachten (Bas Waterink voor Gijs Odink en even later Rob Meijerink voor Niels Lubbers) in het veld kwam er meer schwung en dreiging in de aanval.  Een kopbal van Strijker ging over, een te slappe rebound van Op de Haar gestopt door de keeper.
Tussendoor moest Huisjes nog een grote kans van NKVV verijdelen.

Frank Altena kwam nog voor Otter. Inmiddels was de tijd een grotere tegenstander dan NKVV aan het worden.  Dat doelpunt zal toch nog wel vallen?  Met de moed der wanhoop werd alles naar voren gebracht, maar de finesse ontbrak, het ging vaak te blind en te gehaast. En bij NKVV vielen de mannen bij bosjes om met kramp. Veel onderbrekingen dus. Het mocht allemaal niet baten.

Na 90 minuten en wat blessuretijd stond nog steeds de brilstand op het scorebord. Voor NKVV loon naar werken, een lichtpuntje in een reeds verloren seizoen.
Voor Bruchterveld waarschijnlijk het vergooien van de kansen op promotie. Het behalen van de nacompetitie ligt nu niet meer in eigen handen. Zelf winnen van Angelslo is een must en dan hopen op een wonder dat de concurrentie niet wint komende zaterdag.