Nummer laatst tegen de nummer vier. Daarlerveen had nog geen punten verzameld en Bruchterveld negen uit vier.  Van PH werd verloren, “maar dat is logisch” zou JC hebben gezegd. De andere potjes werden gewonnen met het kleinst mogelijke verschil. De Tricolores kunnen het net maar moeizaam vinden.
Onder leiding van good old Steven Vos begon Bruchterveld goed aan de wedstrijd, het was van meet af aan duidelijk dat Daarlerveen niet vol op de aanval zou gaan. Bruchterveld viel dus aan en Daarlerveen beperkte zich tot de counter. Dit leverde de rood-hemden meteen de eerste kans op, Pascal ten Duits kon de bal echter niet goed controleren en Huisjes kon oprapen. De eerste waarschuwing was gegeven.
De gasten worstelden de eerste helft vooral met zichzelf, er was weinig overtuiging in de (aanvallende) acties.  De beste kans was een vrije trap van Op de Haar, die keeper Patrick Niks schitterend uit de bovenhoek ranselde. Met Niks is ook meteen de beste man van het veld genoemd. De naam stelt niet veel voor, maar z’n daden daarentegen wel.
De rust kwam met een teleurstellende 0-0.

Na de thee kwam Rob Lubbers voor Wilmer Dijks. En na een minuut of vijf eindelijk een geslaagde aanval over links, waarbij de voorzet van Op de Haar door Luc Roeleveld van dichtbij langs Niks werd geschoten.
Twee minuten later was het bijna 1-1, maar de volley van Ten Duits vanaf 40 meter belandde bovenop de lat boven Huisjes.  De Tricolores lieten zich de tweede helft van een veel betere kant zien. Er werd met meer passie en overtuiging gespeeld en er ontstonden meer kansen.
Niels Lubbers kwam voor Niek Dijk. En uit een dribbel van Niels ontstond een vrije trap op een meter of twintig van het doel van Niks. Op de Haar krulde de bal langs de muur en de 0-2 was een feit.
Rik Lenters kwam nog voor Jarno Otter in het veld.
Vijf minuten voor tijd slordig balverlies van Op de Haar en even later lag de bal op de stip omdat Huisjes de spits ten val bracht binnen de zestien.  De penalty werd koel benut door Simon van den Berg, 1-2.  Daarlerveen gooide nog eén keer alles naar voren en stichtte zowaar nog wat gevaar in de Bruchterveld defensie, maar tot echt grote kansen kwam het niet.

Al met al een terechte overwinning voor de Bruchtervelders, maar het ging wel erg moeizaam tegen een Daarlerveen dat een erg lastig jaar tegemoet gaat.

Komende zaterdag speelt Bruchterveld eindelijk weer eens thuis, nu tegen SC Rijssen.
Aanvang 14:30 uur.