Bruchterveld 1 – Genemuiden 1​ 4 – 7 (1 – 4)
Dinsdag 17 september 2019
20:30 uur in Sporthal De Slag
Scheidsrechter: dhr. H.J. Pastink (Almelo)

Spelers: Bernard Geertman (doel), Tim v/d Veen, Gerjon Otten, Fons Ramaker, Martin Otter, Arno Godeke en Gert Nijeboer
Technische staf: Coach: Wim Otten

Scoreverloop: 9e min 0-1, 10e min 0-2, 18e min 1-2 (Fons), 19e min 1-3, 20e min 1-4, 27e min 1-5, 34e min 2-5 (Martin), 35e min 2-6, 40e min 3-6 (Gerjon), 48e min 3-7, 49e min 4-7 (Fons)

Na de winst in de 1e bekerwedstrijd moesten wij aantreden tegen Genemuiden 1. Waarschijnlijk had de KNVB een black-out bij de bekerindeling, want wie bedenkt het nou om ons als kersverse 3e klasser te laten bekeren tegen een 1e klasser. Winnen zou dan misschien onmogelijk worden, 2 klassen hoger is nogal wat, maar we waren erop gebrand om goed voor de dag te komen. Alleen Martin was niet helemaal bij de tijd, maar dat kwam iets later op de avond helemaal goed.
Genemuiden was beter, sneller en beweeglijker, maar wij gaven goed tegenstand en kregen zelfs een paar kleine kansjes. Pas in de 9e minuut kwamen ze op 0-1 en binnen 1 minuut was het al 0-2. Wij moesten alle zeilen bijzetten en daar slaagden wij redelijk in. Fons maakte na een snelle counter 1-2. Fons was sowieso op dreef, maar wat wil je, zijn vriendin zat op de tribune en dat gebeurt niet elke dag. In de 1e helft liep Genemuiden verder uit naar een 1-4 voorsprong.
In de 2e helft kregen wij meer grip op de tegenstander en kregen toch een vrij groot aantal goede kansen waarvan wij er 3 wisten te verzilveren (Martin, Gerjon en opnieuw Fons). Helaas wist Genemuiden tussendoor ook nog 3x het net te vinden. Eindstand was 4-7 en dat een prima, nee zeg maar gerust, uitstekende prestatie waar we allemaal erg tevreden mee waren. Nu ons bekeravontuur geëindigd is kunnen we ons weer volop focussen op de competitie.
Na afloop onder het genot ven aan biertje en een sprankelende overwinning van Ajax zagen wij dat wij gespeeld hadden tegen onder andere Martijn Jansen, ex-profvoetballer (FC Zwolle), topscoorder van vorig seizoen en beste voetballer ooit van SC Genemuiden, net gestopt in het 1e elftal. Oei, als we dat vooraf geweten hadden waren we misschien onder de indruk geweest (of wie weet nog meer gemotiveerd).