SV Almelo speelde haar eerste officiële (beker)wedstrijd op zaterdag in haar bestaan tegen vv Bruchterveld.
En dat leek in het begin een behoorlijk succes te worden voor de Almeloërs. Na een redelijke tweede helft kwamen de Tricolores echter toch nog langszij.

Toen we om 12:03 (onzalig tijdstip) op het sportpark Ossenkoppelerhoek aankwamen stond het scorebord reeds op 1-0. Van horen zeggen was het een snelle counter die aan de score vooraf was gegaan.
Dit herhaalde zich zo’n 10 minuten later, een snelle 2-0 achterstand dus.
Tegenwoordig is het blijkbaar hip om hoog druk te zetten. Doe je dit niet goed, dan vraag je om problemen. Wat is er mis mee om een tegenstander op je eigen helft op te vangen? Doen veel tegenstanders immers ook.
Binnen het kwartier had het ook 3-0 kunnen staan, maar Ricus Meerholz redde in z’n eerste officiële optreden voor de Tricolores knap op randje 16 meter.
Het team van Almelo herbergt veel rappe technische spelers. Ze gaan komend seizoen dus in de 5e klasse zaterdag spelen, maar zullen daar wel rap uit promoveren.
Pas na ruim 20 minuten ontstonden er wat kleine mogelijkheden voor de Tricolores, maar Jarik Kampman, Milan en met name Richard kregen de bal niet in het net.
Ruststand 2-0. Een zeer matige vertoning van de Tricolores, die met een aantal nieuwe spelers duidelijk nog zoekende zijn naar de juiste samentelling en vorm.

Na de rust kwam Koen Dijk voor Milan. Het team straalde na de thee meer wilskracht uit en ook de 4-4-2 opstelling leek een betere oplossing.
Meteen al goede kansen voor Koen en een kopbal van Maxim.
Ondertussen was arbiter Sehovic steeds meer de kluts kwijt en strooide hij driftig met gele kaarten. De tegenstander toonde meer irritant gedrag naarmate Bruchterveld meer druk zette en de scheids ging daar teveel in mee.
Richard was vandaag de koning van de kansen. Een kopbal ging over en zelfs vanaf 2 meter kreeg hij de bal nog over de lat. Maar ook Koen had het vizier niet scherp. Een pegel van Tom Bekman belandde op de vuisten van de keeper.
Toen Richard onderuit werd getikt binnen de beruchte lijnen, mocht Maxim vanaf 11 meter z’n eerste van het nieuwe seizoen noteren.
Hierna wachten op de gelijkmaker, een kopbal van Thijs ging over, maar aan de andere kant ging de bal ook op de stip, nadat er wat gerommel was in de 16 voor Meerholz, die kansloos was op de inzet, 3-1.
Met nog een kleine 10 minuten te gaan werd Niek Op ’t Ende diep gestuurd en nadat zijn inzet nog was gekeerd, ging na de aansluitende corner zijn voorzet via de benen van de invaller keeper in de eigen goal.
De thuisploeg voelde groter onheil naderen en grepen elke kans aan om tijd te rekken of blessures te simuleren. Bruchterveld gooide alles naar voren en dit werd in blessuretijd beloond. Richard kopte nu wel raak uit een corner van Tom B.
Eindstand 3-3. Al met al een terechte eindstand. Een punt verdiend voor de Tricolores op basis van een redelijke tweede helft.
A.s. dinsdagavond spelen de Tricolores een oefenpotje thuis tegen Voorwaarts, aanvang 20:00 uur.