Afgelopen maandag – Tweede paasdag – vond de Actiedag plaats als onderdeel van het 50-jarig bestaan van onze vereniging. Het evenement bood met name (voetbal)activiteiten voor de jeugd. Daarnaast waren er kraampjes waar leuke prijzen konden worden gewonnen, souvenirs en lekkernijen konden worden gekocht of stoere glitter-tatoeages worden laten gezet. De organisatie was erg blij met de bijna 50 kinderen die hebben meegedaan aan het evenement. Alle kinderen ontvingen aan het eind van de dag een medaille voor het meedoen aan het evenement.

De sponsorcommissie had diverse sponsoren bereid gevonden om prijsjes te leveren voor de grote verloting, waar vervolgens gul werd geïnvesteerd door de bezoekers om kans te maken op bijvoorbeeld een bierpakket, een boodschappenmand, een bon voor bij de drogist en een ‘hanging basket’ met viooltjes.

Ook de Vrouwen 1 was sterk vertegenwoordigd en had ludieke prijzen en acties bedacht. Zo zijn Freddy Meijerink en Henk Reinders beide met een gesigneerd voetbalshirt van de Vrouwen 1 naar huis gegaan. Ook het raden van het aantal paaseieren in een glazen vaas was een succes, waarbij de mededingers elkaar voor gek verklaarden wanneer zij elkaars antwoord zagen. Uiteindelijk werden er 313 paaseieren afgeleverd bij de winnaar.

Wat de gemoederen bovendien bezighield was een gigantisch paasei van chocolade. De bezoekers konden voor €0.50 het gewicht raden van het kolossale ei in kwestie. Ruth Welleweerd wist uiteindelijk het aantal grammen het beste in te schatten (zie foto).

Al met al een zeer geslaagde dag vol vermaak die door medewerking van de sponsoren en de bezoekers ook geld heeft opgebracht voor het jubileum.

Allen onwijs bedankt en wellicht tot volgend jaar!