ZVO Herberg 6 – Bruchterveld 1 (Ommen) 4-8 (1-3)
Maandag 23 oktober
21.00 uur de Carousel in Ommen
Scheidsrechter: Rob Phillipo uit Deventer

Spelers: Bernard (doel), Gert (C), Harry, Henri, Martin, Gerjon, Gerwin en Klaas
Coach: Klaas

Scoreverloop: 9e min 0-1 Henri Eggengoor, 11e min 0-2 Martin Otter, 12e min 0-3 Gerwin Stegeman, 18e min 1-3 speler ZVO, 30e min 1-4 Henri Eggengoor, 31e min 1-5 Gerwin Stegeman, 40e min 1-6 Henri Eggengoor, 43e min 1-7 Henri Eggengoor, 44e min 2-7 speler ZVO, 45e min 2-8 Henri Eggengoor, 46e min 3-8 speler ZVO, 47e min 4-8 speler ZVO.

Hierbij een impressie van een heerlijk doordeweeks voetbalavontuur. De eerste werkdag zit er weer op en we mogen de zaal in. Tegen een uur of vijf over half negen gaan we richting Ommen, ca 10 voor negen arriveren we in de kleedkamer, kleertjes uit, tenue aan en starten. We denken ietwat aan de late kant te zijn, maar gelukkig de zaal is nog bezet. Eerst een beetje aan de zijkant heen en weer lopen, strekken en wat ouwehoeren. De zaal komt vrij en we beginnen aan de serieuze warming-up, wederom heen en weer, rekken en strekken, balletje schieten en een tikkie ouwehoeren. Vijf minuten later is het zover, klokslag 21:04 uur en we gaan los.
De filosofie van ZVO in de zaal is om een man meer situatie te creëren. Dit kan door de keeper mee te laten spelen. Met deze wetenschap lieten wij ons wat inzakken en bleven we compact bij elkaar, mee schuiven van links naar rechts en van voor naar achter. Dit ging absoluut heel goed en ZVO creëerde nauwelijks kansen. Daarentegen kwamen wij in de counter er steeds gevaarlijker uit. Het duurde dan ook niet heel lang voordat wij de eerste kans omzetten in een doelpunt, prima uitgespeelde counter. Het vermoeden is dat ZVO hierna de weg even heel kort kwijt was, want drie minuten later stonden we met 0-3 voor. Mooie uitgespeelde kansen, dat mag gezegd. ZVO herpakte zich enigszins zonder echt gevaarlijk te worden. Toch viel na bijna 20 minuten een tegentreffer, een van richting veranderd schot verdween achter Bernard in het netje. Even alle hands aan dek en zorgen dat we de rust halen, dit gelukte.
In de rust geven we elkaar wat complimenten en zetten we de puntjes op de i. Algehele stemming ronduit positief en gewoon doorgaan waaraan we begonnen zijn, compact en loeren op een snelle omschakeling.
De tweede helft vangt aan en kabbelt eerst wat voort, ZVO kan niet en wij hoeven niet. Toch na ca. 5 minuten weten wij te scoren, balverlies ZVO, omschakeling Bruchterveld en een loerende Henri weet hier wel raad mee. Dit kunstje herhalen wij vlak hierna nog eens, al is Gerwin ‘tornado’ Stegeman nu de afmaker. ZVO geeft het wat op en de frustraties nemen de overhand al lijken we hier niet echt van onder de indruk. In de 40e minuut krijgen we een schot om de oren die Bernard ‘grijpgraag’ Geertman klemvast pakt en zo’n beetje in één beweging doorsmijt naar Henri. Gevolg, 1-6 op het scorebord en een loepzuivere assist van onze doelman, prachtig. Vlak hierna nog een huzarenstukje, een prachtig samenspel tussen Klaas en Henri, daar waar Klaas in kansrijke positie een goaltje kon pikken zag hij de geheel vrijstaande Henri in nog betere positie. Gevolg, 1-7 op de teller en een prachtige assist van Klaas. We gaan wat achterover hangen en blijven bij de les, helaas incasseren we in deze fase wel twee tegengoals en wordt de spanning bij enkele ZVO’ers wat teveel. Fanatisme is één, redelijk blijven is een ander verhaal. Zelfs een dikke vette middelvinger richting ons kwam er aan te pas. Gelukkig bleven we er koel onder en liep e.e.a. niet uit de klauwen. Uiteindelijk scoren wij nog eens en ZVO ook nog eens. Nog een noemenswaardig punt is de ware omhaal van Henri E, zo goed als perfect uitgevoerd, helaas gestrand op de buitenkant van de paal. Al met al een dikke verdiende zege tegen een degelijke ploeg.
Hierna snel onder de pompe, pilsje drinken in de kantine en met gierende banden naar huis want de volgende werkdag staat weer voor de deur.