Het waren een mooie paar laatste weken voor de vrouwelijke hoofdmacht van onze club. Na de winterstop kwam de swung er zeker in en met 3-2 overwinningen op VVAK en Drenthina de laatste weken bleken we ineens wel heel gemakkelijk het doel te kunnen vinden. Vandaag stond er wederom een partij tegen de huidige nummer 3 op het spel, namelijk SVO BDE. Voor SVO BDE en Drenthina was het stuivertje wisselen wie er met de derde periode aan de haal ging. Nadat Drenthina het vorige week spreekwoordelijk liet liggen tegen ons, leek het voor SVO BDE een gemakkelijke klus te worden vandaag. 

 

Niets bleek minder waar helaas voor de Drenthese dames. Al was het zelf de eerste ploeg die een aanvalletje opzette richting, ook vandaag waren onze vrouwen weer gebrand op het spel naar voren. Prachtige lange ballen werden verdeeld door sterke voetballers achterin. De eerste kwam van Tessa, die de bal prachtig diep stak op Inge. Zij haalde de achterlijn waar Sylke in kwam lopen om de bal beheerst tegen de touwen te schieten, 1-0. Het was het eerste half uur duidelijk eenrichtingsverkeer naar de goal van de gasten. Aanval na aanval werd ingezet, en SVO BDE had eigenlijk weinig te zoeken in Bruchterveld. Een fijne tandem op rechts tussen Sylke en Ellemijn, die elkaar keurig afwisselde op de posities rechtsvoor en rechtshalf. Het was het druk zetten van Ellemijn dat de verdedigster van de gasten zo benauwde dat ze de bal maar over de achterlijn speelde. Ruimte dus voor de luchtmacht om zich voor de goal te laten gelden. Inges corner ging voor het goal langs richting de tweede paal waar Lotte tegendraads de 2-0 binnen kon koppen. De rechtsback bij Inge had een minder leuke laatste wedstrijd van het seizoen, want even later kon zij opnieuw aanleggen voor een ragfijne assist. Ditmaal was het Hesther die de laatste zet mocht geven. Nog geen 30 minuten op de klok en 3-0 op het scorebord. De gasten leken er ook weinig trek in te hebben dit om te buigen. Nog een goede tien minuten zijn wij duidelijk de betere partij. De laatste vijf minuten wordt het slordig van onze kant. Dit resulteert dan ook in iets te makkelijk weggeven 3-1. 

 

Al met al konden we in de rust wel stellen dat we dit opnieuw niet meer gingen weggeven. Al was daar natuurlijk altijd nog het gevaar dat de gasten meer druk naar voren gingen zetten. Dit bleek merkwaardig genoeg niet het geval. SVO BDE wat maar een wissel mee had en 4-4-2 speelde tegen onze 4-3-3, kwam met name voorin vaak een man te kort om de lange ballen eruit te houden. En vanzelfsprekend, wanneer er wel werd uitgestapt door een middenvelder, er één tekort op het middenveld. Het was voor ons dan ook een kwestie van het spel snel verplaatsen om dit soort fouten af te dwingen. 

 

Ondertussen waren Saskia en Kaylee er op gekomen op de linkerkant van het veld. Waar Inge dat de eerste helft deed was het nu Saskia die onrust stookte bij de tegenstanders. Zij kwam vanuit de linkshalf positie veel naar binnen. Een kwartier na de rust vond zij Hesther, die met de rug naar de goal stond. Zij ploeterde er nog een schotje uit, schijnbaar onverwachts genoeg voor de keepster. Hierna leken de gasten weer een opleving te hebben, een goede 10 minuten zette ze volop druk richting ons goal. Meerdere corners vliegen strak voorlangs, maar van echt uitgespeelde kansen komt SVO maar zelden. Slechts één keer om precies te zijn, deze maken ze dan ook goed af. Hoop leek inmiddels bij de meeste van de gasten al te zijn gevaren, er was eigenlijk nog een enkeling die voorin druk zette. Een puike prestatie natuurlijk van onze dames. Als kers op de taart werd het zelfs nog 5-2 via Saskia. 

 

Enkele minuten voor tijd was er plaats voor een publiekswissel voor onze Britt. Britt heeft zeker 6 jaar bij ons in Bruchterveld gespeeld en zette vanmiddag een punt achter haar voetbalcarriere. Tevens was dit de laatste officiële wedstrijd van Niek als trainer bij Vr1. Voor beiden stond een bosje bloemen en dankwoordje klaar direct na de wedstrijd. 

 

Met opgeheven hoofd kunnen we met het vertoonde spel van de laatste weken de vakantieperiode ingaan, wetende dat wij wel degelijk wat te zoeken hebben in deze klasse. Met dit groeibriljantje van een team hopen we volgend jaar dan ook hoge ogen te gaan gooien!