JO-17 seizoen 2018/2019

Het seizoen 2018-2019 zit er inmiddels alweer op. Hierbij een kleine samenvatting hoe het voor onze JO17 is verlopen. In het najaar van 2018 konden we starten met een groep van 15 jongens. De drie H’s onder toeziend oog van Karin mochten proberen alles in goede banen te begeleiden.

We werden ingedeeld in de derde klasse. Ons eerste probleem was dat er geen keeper aanwezig was in de groep. Al gauw gaf Thijmen aan de handschoen zowel letterlijk al figuurlijk op te pakken en na een korte proefperiode besloot hij de rest van het seizoen als onze doelwachter op te treden. Voor iemand zonder keeperservaring heeft hij het vervolgens uitstekend gedaan!

De competitie was op ons lijf geschreven, want we deden voor niemand echt onder. De niveauverschillen waren klein en zo moesten we wekelijks aan de bak voor een goed resultaat. You win some, you lose some en dus eindigden we keurig in de middenmoot.

In de winterstop besloten twee van onze spelers te stoppen met voetballen. Voor de voetballer niet te begrijpen, maar een ieder heeft zo zijn eigen belangen. Gelukkig kwam Robert na een aantal jaren te zijn gestopt weer bij de voetbal. Zo hadden we toch weer 14 spelers bij elkaar, een mooi aantal. Een vervelend ongeval zorgde er echter voor dat Sil vrij vlot na de winterstop moest stoppen met voetballen. Gelukkig kwam het voor hem nog wel weer goed. Robert wou eerst nog even op wintersport en raakte daarbij behoorlijk geblesseerd wat hem de eerste weken kostte. Zo heb je er nog maar twaalf …. De helpende hand kwam gelukkig van JO19. In goed overleg met hun begeleiding konden we in noodsituaties toch telkens de nodige spelers mee krijgen. Zowel begeleiding als spelers van dit team hiervoor bedankt!

De trainingsopkomst werd in de tweede seizoenshelft ook een graadmeter om te spelen. We hebben namelijk geprobeerd een ieder zoveel mogelijk speelminuten te gunnen, maar dan moet je er zelf natuurlijk ook wel wat voor over hebben. De opkomst was over het algemeen goed. Veel jongens waren er bijna altijd, Milan sloeg zelfs geen training over.

Om te snuffelen aan een niveautje hoger trainden een aantal van onze jongens na de winterstop af en toe mee bij O19. Ramon, Matthijs, Tim, Jorben en Jasper konden zo alvast een beetje wennen voor volgend seizoen. Zo hebben vier van deze gasten ook al de nodige minuten gemaakt tijdens wedstrijden bij tekort en hebben daardoor het hogere tempo al kunnen ondervinden. Een win-winsituatie zou je zeggen!

In de voorjaarscompetitie zaten we uiteraard weer in de 3e klasse. Ook dit keer trokken we de ene keer aan het langste, dan weer aan het kortste eind. Zo eindigden we ook nu weer keurig in de middenmoot. Al met al een leerzaam seizoen waar de jongens hopelijk mee verder kunnen.

Tot slot nog de doelpuntenmakers over de beide competities opgeteld: Tim 20, Milan 11, Jorben 6, Ramon 6, Gido 3, Dennis 2, Matthijs 2, Thijs en Stefan 1 (spelers O19: Julian 3 en Jorn 2).