*Gezellig 35+ avond in Elim*

Waar we de vorige keer niet voldoende ervaren senioren op de been konden krijgen voor een vrijdagavondtoernooitje in Kloosterhaar, lukt het deze keer wel om een selectie richting het Drentse Elim af te laten reizen.

De selectie bestond uit Henny, Henri, Hendrie (wel makkelijk, één naam roepen en gelijk de aandacht van 3 spelers te pakken), Henk, Tim, Barry, Ronald en 2 nieuwe oudjes Rob en Jarno.

De Buienradarspecialisten en boerenzonen wisselden de laatste neerslagvoorspellingen uit, maar onder het mom van ‘wij bint nie van suker’ betraden we de kunstgrasweide.

We trapten af tegen de apen uut Grambarg’n. Na wat aftasten bleek dat we hier wel van konden winnen. Jarno scoorde gelijk bij z’n debuut en bracht ons op 1-0 voorsprong. Onverwachts kwamen we toch op gelijke hoogte. Henri trok met 2 goals de wedstrijd over de streep. Henny en Rob hielden achterin de boel op slot waardoor we de wedstrijd met 3-1 winst afsloten.

Gelijk een wedstrijdje rust om de spieren even bij te laten komen van deze krachtsinspanning.

Hierna stond een potje tegen De Boys uit De Krim op het programma. Wederom opende Jarno de score, dit keer met een sneaky schot in de lange hoek, 1-0. Van het vorige toernooitje wisten we dat de geelhemden een uitbraak makkelijk afmaakten, ondanks deze wetenschap bleek dat wederom. Via enkele counters verloren we met 1-2.

Daarna tegen thuisploeg Elim. Tim maakte met een pegel in de kruising de mooiste van de avond en bracht de 1-0 op het denkbeeldige scorebord. Vervolgens frommelde Jarno op doorzettingsvermogen de 2-0 erin. Barry en Ronald zetten de aanvallen op en Henri zorgde met de 3-0 voor een comfortabele tussenstand. Maar de roodhemden hadden er nog zin in. Een hard afstandschot was goed voor de 3-1 en listig geplaatst balletje zorgde voor de 3-2. Billenknijpen dus. Maar daar bleef het gelukkig bij.

De laatste wedstrijd tegen Kloosterhaar. Voor Bruchterveldse Kloosterhaarder Hendrie Benjamins een weerzien met zijn oud-dorpsgenoten. Het jongere Kloosterhaar had het betere van het spel en liep uit tot 0-3. We waren een enorme stortbui nodig om ons wakker te schudden, maar verder dan de 3-1 door… Jawel, Hendrie kwamen we niet. De eer was gered en de handen gingen hiervoor door, de enige meegereisde supporter, Lisette op elkaar.

We doken snel de nette kantine in om het restant van NL-Frankrijk te kijken, uiteraard onder het genot van een paar groene knuppels en wat bruin fruit. En na de wedstrijd kwamen uiteraard de parels van de zenderpiraten uit de speakers.

Al met al weer een geslaagde avond en op naar 10 november, de laatste speelronde voor de jaarwisseling.

RM