Gisteren was het de eerste zaterdag van jaar. Traditie getrouw de zaterdag van de snertloop! Dit jaar startte we de sportieve middag voor het eerst met een mooie wandeling. Een groot succes kunnen we wel zeggen, want om kwart over twaalf vertrokken in een verlegen zonnetje maar liefst 54 mannen en vrouwen vanaf de club voor de wandeling. De spannende route, die al met al 6,5 kilometer om het lijf had, bracht de wandelaars langs mooie harde en onverharde wegen. Onderweg stond de kantine commissie klaar om de dorstige wandelaars wat vocht toe te brengen. Tot zo ver bij ons bekend kwamen alle wandelaars goed gemutst weer terug in het dorp.

Ook kwamen ze allemaal op tijd terug om de start van alle hardlopers te zien. Onder professionele presentatie van Hans Op De Haar vertrokken de kleinste 5 hardlopertjes. Alle deelnemertjes aan deze loop mochten naar huis met een medaille. Een half uurtje later gingen de junioren van start met 26 hardlopers. Bij de jongens ging Julian Smit er met de gouden mediale vandoor en bij de meiden was Daleen Eggengoor de snelste na een grote ronde door het dorp.

De senioren en de O-19 jongens stond weer drie grote rondes door het dorp te wachten. Bij de heren hadden we routiniers als Gert Nijeboer, Rienk Potgieter en Roelof Hutten in de race voor de prijzen. Laatst genoemde ging er dan ook met de derde prijs vandoor. Hij moest ‘nieuwkomer’ Richard Snippe voor zich laten. Met een straatlengte voorsprong was er ook dit jaar maar een echte winnaar. Het is inmiddels geen verassing meer dat Rene Potgieter de gouden medaille meeneemt op deze afstand. Met nog geen 20 minuten op de klok was hij alweer binnen.

Bij de vrouwen was het nog even spannend voor de strijd om de derde plek. Tessa Nijeboer dacht alleen op de finish af te kunnen, niet wetende dat moeder Jeannette haar in de nek hijgde. Toch was het Tessa die als eerst over de finishlijn en daarmee de derde plek vastlegde. Een paar minuutjes voor haar aan was Daniek Meijerink als tweede dame over de lijn gekomen. Ook bij de dames hadden we een winnaar met een straatlengte voorsprong. Menig man heeft haar vast voorbij zien vliegen, want Sylke Schoemaker kwam na 22 minuten al over de finish.

Een geslaagde en gezellig sportieve middag werd afgesloten onder het genot van een bakje snert, een drankje en de nieuwjaarstoespraak van onze voorzitter in de kantine. Op naar een mooi jubileum jaar!