JO14-1G wint weer!
GVV Eilermark was de tegenstander die met 0 punten onderaan stond. Luuk en ik waren al bang voor wat reacties “We winnen toch wel” “10-0 wordt het”.
Het begin was matig, ondanks dat we pas om 11.00uur speelde was nog niet iedereen wakker, of zou het de onderschatting zijn waar we al bang voor waren.
De 0-1 volgde gauw uit een corner omdat we niet scherp genoeg stonden te verdedigen.
Daarna was het onze beurt om een corner te nemen. Zoals we al vaker op de training geoefend hadden gebruikten we de korte corner. Senna kreeg hem voor zijn linker en krulde de bal van buiten de 16 zo in de lange hoek, 1-1.
Het spel werd beter, er werd goed gevoetbald en iedereen was weer helemaal wakker.
Maike onderschept de bal op het middenveld en speelt hem naar Danica, die een goeie pass op Remco Nijman geeft. Remco Nijman zet Senna voor de keeper en hij weet de 2-1 te maken. Een hele mooie uitgespeelde aanval.
We bleven goed voetballen en hadden veel balbezit. Achterin hielden we het goed dicht en door goed en wat hoger druk te zetten speelden we veel op de helft van de tegenstander. Met de bal aan de voet zag Rik de diep lopende Senna en bereikte hem met een fantastische lobpass. Ook deze kans wist Senna te benutten waardoor de stand 3-1 werd.
Voor rust verbreedde we de voorsprong doordat Maike met een doelpunt haar geweldige spel in de eerste helft wist te bekronen. Nadat de keeper een schot van Senna tegenhield, lanceerde Maike de bal die een noodlanding maakte in de goal. En als dat nog niet genoeg was gaf Maike een assist op Senna die van afstand de bal in het netje schoot.

Met 5-1 gingen we de kleedkamer in en dus een tevreden ‘staf’.

Het gerucht gaat dat er wat slaapmiddel in de ranja zat, want na rust stond weer bijna iedereen te slapen. Zo vlogen de 5-2 en de 5-3 al snel binnen. Bruchterveld moest even wakker worden geschud. Remco Veltink hield de stand nog op 5-3 door zo veel mogelijk ballen uit het doel te houden.

Gelukkig wist Senna, toen we flink onder druk stonden, om uit een counter te scoren. We werden weer wakker en de tegenstander leek het op te geven. We kregen veel ruimte.
Vlak voor het einde kwamen Senna en Rik naar voren, Senna geeft hem af op Rik en die weet te scoren met een ‘no-look’ schot. Dit bracht de stand op 7-3, wat ook direct de eindstand werd.

Volgende week staat de tegenstander ASV ’56 op het programma, thuis om 09:30. Een bekende tegenstander, waar we in de beker 11-3 verloren, maar in de competitie 5-6 wonnen. Het kan dus alle kanten op gaan!