Driemaal geen scheepsrecht voor JO14-1G
Met 3 punten achter op de koploper wisten we wat er gedaan moest worden. De tegenstander kenden we al door en door want dit was al de derde ontmoeting in twee maanden.

Een felle start hadden we nodig. De tenues hielpen daar een handje bij. Na lang de tegenstander op 0-0 te houden wist er toch een spits vrij te komen van de drievoudige mandekking. Deze kon hij rustig afronden en zo kwamen we met 0-1 achter.

Misschien dat in deze wedstrijd de korte corner ons weer kon helpen. Nadat deze niet werkte kwam de bal voor de voeten van Rik die vanaf punt zestien knap de 1-1 maakte.

Maar ASV is een sterke tegenstander met hele goeie voetballertjes. We konden ze niet de heletijd tegenhouden waardoor het 1-2 werd.

Na veel verdedigen werd de bal lang gegooid. Senna startte de motoren en ging achter de diepgespeelde bal aan. De keeper dacht dat hij met zijn dieseltje hij wel eerder bij de bal kon zijn. Maar in plaats daarvan kwam hij op gevaarlijke wijze op Senna in en haalde de doorgebroken speler onderuit. Scheids had helaas geen kaarten op zak.
Wel een penalty. Senna mikt de bal van 11 meter op de lat, die weer terug kwam in zijn voeten. Dit maal trefzeker maar de vlagger was op de hoogte van de spelregels en wist te vertellen dat dit buitenspel is tegenwoordig. Doelpunt afgekeurd helaas.

Na veel kansen te hebben gemist viel hij, volgens de voetbalwetten, er aan de andere kant in. 1-3, en toen werd het een lastig verhaal.

Bruchterveld kreeg een vrije trap op ruim 25 meter van de goal, daar hebben we Sven voor. De keeper strooide roet in het eten voor Sven en tikte de bal op de lat. Deze kwam gelukkig wel voor de voeten van Lotte die de 2-3 binnenschoot.


Hier bleef het helaas bij en dat zorgt ervoor dat iedereen dicht bij elkaar staat op de ranglijst. Nu op naar volgende week, uit tegen de koploper Bornerbroek om 11.15. Kans om dichter bij de eerste plek te komen!

Met dank  aan de fotografe: Roos Benjamins