Een mooi seizoen gedraaid, nacompetitie gehaald, eerste tegenstander verslagen en dan komt de finale. Na een wedstrijd met hoogte- en dieptepunten en liefst 94 minuten voetbal weten we dat Bruchterveld 1 ook volgend seizoen 4e klasser is.

Met een volle bus en vele auto’s naar Zwollen om ons eerste naar de derde klasse te schreeuwen. Door de rook van het Bengaals vuur kwamen de spelers het veld op.
CSV’28 is een ploeg met handige jongens, technisch begaafd en op de vierkante meter niet te verslaan. Je moet er dus kort opzitten en ze niet in hun favoriete spel laten komen. Iedereen in en langs het veld wist het. En toch gebeurde dit niet in de eerste helft. CSV begon goed en we kwamen een paar keer aardig weg, maar daarna namen de jubilerende Tricolores het heft in handen. De wedstrijd was weer meer in evenwicht. Twee dieptepunten bepaalden echter de 1-0 ruststand. Het noodgedwongen uitvallen van sterkhouder Nick Ros (knie) en een ongelukkige handsbal van Jarno Otter, die de bal tegen z’n hand kreeg uit een vrije trap van CSV. De strafschop werd benut door Lahzal.  Het dichtst bij de 1-1 was Waterink, die zijn schot via de handen van de keeper op de lat zag belanden.
Het zal de spanning zijn geweest, maar een aantal spelers waren er met hun hoofd en voeten niet bij vandaag.
Grote hoogtepunt van de eerste helft was de weergaloze tackle/sliding op de bal die jonkie Thijs Nijman uitvoerde en hiermee een zekere 2-0 wist te voorkomen.

Na de rust nog steeds geen hoogdravende pot voetbal, maar het kon nog alle kanten op.
Tot de voor Ros ingevallen Berjan Altena de bal wel heel vreemd terugspeelde richting doelman Godeke. De alerte El Bouhni zat er tussen en met een boog verdween de bal in het lege doel. Een zwaere domper, maar nog niks aan de hand. Echter toen na een uurtje spelen Lahzal opnieuw vrij door het strafschopgebied mocht slalommen en knap de 3-0 binnen schoot, was er niemand die ook nog maar een cent gaf voor de Bruchterveld-kansen.
Voetbal blijft echter onvoorspelbaar. De CSV-spelers kregen duidelijk last van vermoeidheid en om de haverklap lag er een speler met kramp of andere blessures.
Trainer Keuken bracht verse spelers met Odink en Benjamins. Beide hadden een goede invalbeurt.  Odink was het aanspeelpunt en kon menig bal doorkoppen. Benjamins bracht veel snelheid en goede voorzetten. Zijn eerste geslaagde actie bracht de bal bij Niek Dijk, die het leder hoog in de touwen joeg. En in de 72e minuut ging keeper Hartenhof ruim onder een voorzet door, waardoor Op de Haar zijn kopbal in een leeg doel zag stuiteren.
3-2 met nog tijd genoeg voor de gelijkmaker. Zou ’t er dan toch nog in zitten? Ondertussen werden de tegenstoten van CSV steeds minder krachtig. Bruchterveld kreeg meerdere mogelijkheden, maar de vrije trappen waren niet zoals we dat gewend zijn. Odink had met een snoeiharde kopbal pech dat hij net te ver voorbij de eerste paal was.
De arbiter van dienst liep ook nog een kuitblessure op, maar de beste man kon gelukkig de wedstrijd afmaken en liet liefst 14 minuten (terechte) blessuretijd spelen.
In deze hectische eindfase waarin Bruchterveld alles en iedereen naar voren stuurde inclusief keeper Godeke, kregen nog twee spelers van CSV hun tweede gele kaart, zodat er nog slechts negen oranje-hemden op het veld stonden.  Een eventuele 3-3 en verlenging was voor CSV zeker de genadeklap geweest, maar zover kwam het helaas niet.
CSV’28 speelt volgend seizoen derde klasse. Bruchterveld blijft vierdeklasser.

Absolute man van de wedstrijd: Thijs Nijman