Hardenberg’85 3 – Bruchterveld 1  5 – 3  (1-3)

Woensdag 13 april 2016 19:00 uur in Sporthal De Beek te Hardenberg

Scheidsrechter: dhr. F, van Lune uit Hoge Hexel

Spelers: Bernard Geertman, Klaas Pullen, Henri Eggengoor, Martin Otter, Tinus Valkman en Gert Nijeboer

Coach: Harry Bolks

Scoreverloop: 10e min 0-1 (Henri), 11e min 0-2 (Gert), 18e min 0-3 (Henri), 24e min 1-3.29e min 2-3, 47e min 3-3, 50e min 4-3 en 5-3

Na de goede prestatie van vorige week (5-5 tegen nr. 2 Gramsbergen) was deze avond de opdracht om kampioen Hardenberg’85 de eerste nederlaag toe te brengen. Met maar 6 spelers begonnen we aan deze zware taak. Na een aftastend begin van onze kant, wisten we er toch af en toe gevaarlijk uit te komen en een paar beste kansen te creëren. Hardenberg’85 probeerde wel, maar de verdediging van ons stond zeer goed en enkel met afstandsschoten probeerden ze doelman Bernard Geertman te verschalken. Dat lukte niet en daarentegen lukte het ons wel om binnen 2 minuten op een 0-2 voorsprong te komen. Eerst was het in de 10e minuut Henri die scoorde en een minuut later was het Gert, na goed voorbereidend werk van Henri. Hardenberg’85 was van slag en begon meer en meer onrustig te spelen. In de 18e minuut profiteerde opnieuw Henri hiervan door vanuit een moeilijke hoek toch de keeper te verrassen en zo stond er zomaar 0-3 op het scorebord. Zaak was nu om deze stand minimaal tot rust vast te houden. Dit lukte helaas niet want uit een rommelige situatie voor het doel belande de bal plotseling voor een vrijstaande speler die de 1-3 wist te scoren. Dit was ook de ruststand. Na rust was het zaak om vanuit een gesloten defensie te wachten op de kansjes die er altijd zullen komen. Toch was het Hardenberg’85 die na een kleine 5 minuten de 2-3 wisten te scoren. Vanaf dat moment wisten we dat het nog moeilijker zou gaan worden, helemaal toen ook Klaas na een forse overtreding het veld geblesseerd moest verlaten met wat later bleek enkele zwaar gekneusde ribben. Helaas zit voor hem het seizoen er nu op. Zonder wisselspelers moesten we de laatste 13 minuten door zien te komen. Dit leek ook goed te gaan en eigenlijk hadden we uit enkele kansen de 2-4 moeten scoren, maar dit keer wisten Gert, Martin en Henri de kansjes niet af te maken. Zo bleef het spannend tot het slot toe. Hardenberg’85 probeerde met hoog tempo alsnog de winst te pakken, maar het leek er lange tijd op dat de eerste nederlaag toegebracht zou worden. Toch verliep het einde voor ons zeer zuur. In de 47e minuut belande een schot zomaar in het doel en was daar toch nog de 3-3. Dan maar geen 3 punten maar in ieder geval 1. Groot was dan ook de teleurstelling toen in de laatste minuut alsnog de 4-3 werd gescoord door Hardenberg’85. Dat dan vanaf de aftrap ook nog de 5-3 valt doet er verder niet toe. Een prima wedstrijd van onze kant werd helaas niet beloond met minimaal 1 punt. Wel hebben we laten zien dat we het elke tegenstander in deze klasse moeilijk kunnen maken. Volgende week spelen we uit tegen Lutten.