,

Geslaagde samenwerking tussen de vrouwenteams!

Het was een natte koude dag in december toen wij afreisden naar Oosterwolde. Alwaar wij binnen 20 minuten op 0-3 voorsprong hadden moeten staan, maar na 30 minuten de bal in ons eigen goal naar binnen zagen waaien. Laten we het er op houden dat het een lange reis terug naar huis was.

Een zeker appeltje hadden we dus nog wel te schillen. Maar de wassing is dun op de vrouwelijke velden van Bruchterveld. MO-17 moest het eerder op de dag met 11 meiden doen, 25+ leent graag wat speelsters bij Vr1, en ook wij hadden na wederom vervelende blessures en afwezigheid van de dames in de zorg nog maar 9 selectiespeelsters over. Gelukkig staan we samen sterk, waar Niek, Lara en Iris de MO17 ’s ochtends nog naar een knappe 1-1 tegen koploper HHC begeleidde, werd de auto daarna meteen volgeladen met Roos en Tess, nog in tenue, om in Bruchterveld de bespreking te verzorgen voor Vr1. Ook Marjolein, die zondagochtend nog fluitend 8 km zou gaan hardlopen, en Saskia van 25+ werden opgetrommeld om er toch nog een mooie selectie van te maken.

Zodoende verschenen er hier en daar wat verassingen in de basis opstelling. Britt offerde zich op voor keepster en Inge moest van linksvoor twee linies terug naar linksback. Ondanks dat begonnen we probleemloos aan de wedstrijd. Het was vrijwel meteen duidelijk dat wij het meeste balbezit en de meeste drang naar voren hadden. Bij tijd en wijlen lieten we ook bijzonder fraaie aanvallen zien, waarbij we elkaar goed in de voeten kunnen bedienen en de Friese dames compleet zoek spelen. De eerste kans was dan ook voor Danique, die zelf de aanval goed opzette op rechts. Ze twijfelt dan ook geen moment als ze van een meter of 25 de bal lekker ingespeeld krijgt. Iedereen zag de bal al in de lange hoek hangen, maar de vingertoppen van de sterke keepster van SJO konden de bal net genoeg pareren. Diezelfde keepster hield de gasten lange tijd vier overeind. Met onze aanvallende, opstomende backs komen de Friese dames maar weinig aan aanvallen toe, en hadden ze de grootste moeite op tijd een stokje te steken voor onze aanvallen. Zo ook over links, waar Ilse de bal op de hoek van de zestien van Hesther krijgt en deze rustig even vasthoudt. Hierna kan ze goed wegdraaien bij haar verdediger en de inkomende Saskia op maat bedienen. Haar streep wordt onderweg nog licht van richting veranderd en verdwijnt zo buiten het bereik van de keepster in de verre hoek. 1-0.

Ook in de tweede helft was Bruchterveld de beste ploeg op het veld, maar dit uitdrukken in doelpunten bleek toch lastig. 1-0 geeft toch net niet genoeg zitvlees om rustig bij achterover te leunen ook al speel je veel beter, want hij kan zomaar de verkeerde kant op vallen. Zo hield iedereen bij tijd en wijlen zijn hart vast als de bal wel een keer over de eigen verdediging viel. Ondertussen creëerden we er aan de andere kant lustig op los. Voornamelijk Ilse was hierbij vaak degene die vrij kwam voor de goal, maar haar schot werd tot twee keer toe onderuit de hoek geduwd door de Friese sluitpost. Ook Jeska maakte zichzelf nog eens goed vrij voor de goal, en ook Hesther vond de keepster nog eens op haar pad. 10 minuten voor tijd gooien we de wedstrijd dan toch in het slot. Een combinatie brengt de bal bij Hesther in de zestien, iedereen lijkt geduldig te wachten tot ze de bal binnen prikt, behalve Sylke. Sylke loopt ook de zestien nog binnen en Hesther ziet dit uiteraard en bedient haar goed.

Zodoende stond er een dik verdiende 2-0 eindstand op het scorebord na 90 minuten. Tijd voor een beetje rust en feestdagen tussendoor. De komende twee weken wordt er dus niet gevoetbald, daarna starten we de laatste 4 wedstrijden. Beginnend met een uitwedstrijd tegen de nummer drie van de competitie, Germanicus uit Coevorden.