Het jubilerende OVC’21 uit Ommen was de eerste tegenstander van Bruchterveld voor de beker.

Bruchterveld startte met de volgende mannen:
Wouter Huisjes; Nick Ros, Rob Lubbers, Koen Otten, Berjan Altena; Maikel Ros, Rienk van der Veen, Robbert Reinders;
Rob Meijerink, Bas Waterink, Niels Lubbers.

De gastheren vlógen uit de startblokken, met name via de snelle rechtsbuiten en binnen 2 minuten stond het al 1-0.
Na een minuut of tien kregen de Tricolores meer grip op het spel.
Rob Meijerink was continue een gevaar voor OVC en toen hij na 18 min onderuit werd gehaald in de zestien, kon Koen Otten van elf meter de 1-1 scoren.
Hierna volgde een goede fase van Bruchterveld.  De 1-2 van Bas Waterink was dan ook zeer verdiend. Hij draaide goed weg bij z’n tegenstander en vanaf ruim 20 meter ging de bal als een raket over de keeper.

Na rust was het team vooralsnog ongewijzigd.
Na enkele minuten belandde de bal op de lat boven Huisjes na een scrimmage.
Een erg mooie combinatie tussen Niels en Bas in de 53e minuut mondde uit in een schot van Bas net voorlangs.
Even later was het wel weer raak.  Koen Otten bereikte van ver Niels Lubbers, die Rienk van der Veen in staat stelde simpel de 1-3 binnen te schieten.
Niels was ook de aangever bij de 1-4. Dit maal stuurde hij Rob Meijerink weg die de keeper wist te verschalken.

Rob had even later ook nog een penalty verdiend, maar de man in het geel zag in de overtreding (zelfs een schoen uit) geen strafschop…..

Invallers gedurende de tweede helft  waren Rik Lenters, Lesley op de Haar en debutant Jens Otten (zie foto).

jens

In de stand kwam geen verandering meer.
Een goede overwinning. Voor de beker staan nog de uitwedstrijd tegen Hardenberg ’85 (23/8) en thuiis tegen Bergentheim (30/8) op het programma.