A.s. zaterdag opnieuw een van de vele derby’s op het programma in de 3e klasse D, Oost.
Westerhaar-Vriezenveensewijk valt in mijn beleving tenminste nog wel binnen de afstand waarbij je een wedstrijd tussen naburige dorpen nog onder de noemer van een derby mag scharen.
Het is het dorp met de langste plaatsnaam van Nederland, daarbij blijven ze het roemruchte Nieuwerkerk aan den IJssel en wie-kent-het-niet Gasselterboerveenschemond net voor.
Het dorp telt ruim 4700 inwoners. Daar kun je heel wat voetbalteams van maken, denken we dan in Bruchterveld en Ebbenbroek, samen goed voor slechts zo’n 1200 personen.
Maar uiteindelijk telt het aantal inwoners niet. Hardenberg heeft tenslotte ook meer inwoners dan Bruchterveld en dat bleek ook geen garantie voor succes….
Want daarmee scoor je geen punten. Die punten moeten op het veld behaald worden en wel door de plaatselijke voetbaltrots V.V. Voorwaarts, een club met historie. Dit jaar bestaan de oranje-witten maar liefst 70 jaar.
Ook een club met een fanatieke aanhang, fel meelevend langs de zijlijn, zelfs wel eens óver de lijn….
Voetbal is emotie, dat aanmoedigen, het naar voren schreeuwen van je favorieten, maar ook het fijntjes bekritiseren van diezelfde spelers en arbiter, de derde helft…., het hoort er allemaal bij. Daarom gaan we op zaterdagmiddag altijd weer met verschrikkelijk veel zin richting het sportpark…..
Dit Voorwaarts komt zaterdag op bezoek op Sportpark de Noppenweide in Bruchterveld.  Normaal betekent dat toch een mooie meute mensen langs de lijn. Maar nu even niet…..
Laten we hopen dat deze toeschouwer-loze periode niet al te lang duurt. Gelukkig is de wedstrijd te volgen op een livestream via Facebook is mij zojuist verteld.

Wat kunnen we verwachten? Een taaie tegenstander, schuwen de duels niet, mannelijk voetbal heet dat, dat weten we uit het recente verleden en kijk eens naar de fraaie 3-1 overwinning van afgelopen zaterdag op Wilhelminaschool. Hiermee heeft de club ook vier punten net als de gastheren, de Tricolores. Voor beide teams geen slecht begin van de competitie.
Ook onze jongens wonnen zaterdag met 3-1 en wel in en tegen Hardenberg’85. Een goede tweede helft was voldoende voor de winst, maar laten we zaterdag vanaf het begin bij de les en scherp zijn. Het zal broodnodig zijn om de Voorwaartsen eronder te kunnen krijgen.

De wedstrijd begint om 14:30 uur en staat onder leiding van arbiter Van Beek.

Aan het voorspellen van een eindstand waag ik mij niet, gezien mijn plek op de toto-ranglijst (en ook de vorige en die daarvoor, etc)  lijkt me dit ook maar beter.
Maar waar blijven we als we niet positief zijn over de afloop?  Alles andere dan winst is een tegenvaller, dus….. doar mut ’t op an!

HR