,

Seizoensstart deceptie voor Tricolores

De hernieuwde kennismaking met 3e klasse was er voor vv Bruchterveld niet een om te lang te onthouden.
Na de oerwoudstrijd vorige week in en tegen SC Lutten bleven er maar liefst drie basisspelers (deels langdurig) geblesseerd langs de lijn vandaag.
Pluspunt was dat Rienk van der Veen er vandaag wel weer was.

Met de heerlijke eerste herfstzonnestralen op onze kop beloofde het een prachtige dag te worden.
Zoals gezegd was de opstelling van de Tricolores helaas verre van ideaal.  Koen Otten, Niek Dijk en Berjan Altena uitgeschakeld.  Maikel Ros, Lesley op de Haar en Nick van der Veen er niet (meer) bij en en dan nog de van een operatie herstellende Thijs Nijman.  Hoe vangt een kleine club  als vv Bruchterveld de afwezigheid van 7 spelers op tegen een elftal dat in de voorbereiding erg goed heeft gepresteerd?

Maar elke wedstrijd begint gelukkig met een  0-0 stand. En we hebben gelukkig nog steeds elf man op het veld.  Zo ook nu na het eerste fluitsignaal van arbiter Beldman.
Het was al snel duidelijk dat de gasten het betere voetbal speelden. Maar zolang er niet gescoord is, blijft het spannend. Nick Schuur zorgde voor het eerste gevaar, maar zijn schot werd prima uit de hoek getikt door Wouter Huisjes.
Meteen daarna een schot van Bo-Jimmie Martijn dat net naast ging.
De eerste tegenvaller voor de gastheren was het geblesseerd raken van Van der Veen. Z’n zwager Robbert Reinders die al met ‘t Twidde had gespeeld mocht/moest hem vervangen al na 11 minuten.
Gek genoeg waren de eerste dreigende acties van de thuisploeg. Richard Snippe schoot net naast en Luuk Benjamins werd gestuit door de keeper buiten de zestien, hetgeen slechts geel opleverde voor de doelman. Hij werd gespaard door de arbiter.
Na zo’n half uur namen de gasten het heft in handen. De nood-verdediging van de Tricolores ging bij de buitenspelval  de mist in en Lars Stokman kon bij de tweede paal zomaar de 0-1 binnen schieten.
Meteen daarna viel een voorzet dood voor de voeten van Jeroen Schwarte en hij kon van dichtbij de 0-2 niet missen. En vlak voor rust was er weer zo’n klungelige situatie waarbij de bal niet goed werd weggewerkt en Tim van der Laan stond op de juiste plaats, 0-3 rust.

Na de rust een ploeg die er het beste van probeerde te maken en een ploeg die het verder wel geloofde.
De moed van de thuisploeg werd in de 54e minuut beloond, toen Jarno Otter het goede voorbeeld gaf, Koen Dijk het slimme passje en Richard Snippe zichzelf goed vrij speelde.  Koel rondde hij af, 1-3 (goed bericht voor iedereen die hem als eerste doelpuntenmaker in de toto heeft ingevuld).
Stormram Marco van Laar (ook al 90 minuten in de benen met ’t Twidde) werd ingebracht voor een alles-of-niets offensief.  Maar ondanks alle goede bedoelingen kwam de ASV defensie niet echt in de problemen.
Sterker nog,  aan de andere kant werden fouten in de laatste drie minuten nog afgestraft tot een 1-5 eindstand.

Helaas een seizoensopening in de derde klasse die elke Tricolorer zich niet gewenst had, maar soms kun je er weinig aan doen en moet je het snel vergeten.
Hopen op een snel herstel van de vaste krachten, en anders zullen de vervangers ook hun stinkende best doen, en niet geheel onbelangrijk: Gelukkig begint de uitwedstrijd volgende week bij Voorwaarts in Westerhaar ook weer met 0-0.
De supporters zullen er weer zijn!

Foto’s van Jan van der Veen