Woensdag 11 januari 2017
20:00 uur in Sporthal De Meet (Hardenberg)
Scheidsrechter: dhr. Geerdink (Deurningen)
Spelers: Bernard Geertman (doel), Tinus Valkman, Harry Bolks, Klaas Pullen, Gerjon Otten, Gerwin Stegeman en Gert Nijeboer
Scoreverloop: 6e min 0-1, 15e min 1-1 (Gert), 19e min 1-2, 22e min 1-3, 31e min 2-3 (Gerjon), 35e min 3-3 (Gert), 38e min 4-3 (Gerjon), 45e min 5-3 (Klaas), 47e min 5-4
Met een waslijst aan afwezigen vanwege werk, blessures en eigen verjaardag (Wim gefeliciteerd) moesten wij het opnemen tegen laagvlieger SCD 2. Gelukkig konden we een beroep doen op de oproepspelers Gerjon en Gerwin. Dat het geen makkie zou worden bleek al snel. In het begin waren we aardig aan elkaar gewaagd. SCD kwam op voorsprong en via een vrije trap in de korte hoek maakten wij weer gelijk. Gaandeweg de eerst helft nam SCD het heft in handen en liepen ze uit naar een 3-1 voorsprong.
Gelukkig kwam Gerwin aan het eind van de eerste helft (beter laat dan nooit) ons team versterken. De 2e helft konden wij meer druk zetten en Gerjon scoorde zijn eerste treffer in zijn debuut wedstrijd. Dit na goed voorbereidend werk van Gerwin. Niet lang daarna zette Gert met een subliem hakje de keeper op het verkeerde been. Gerjon had de smaak te pakken en scoorde opnieuw en na een listig balletje van Klaas (bal verdween tergend langzaam in het doel), kwamen we op een veilige 5-3 voorsprong. SCD scoorde nog eenmaal, maar echt spannend werd het niet meer.
Wij waren het nieuwe jaar gelukkig goed begonnen en SCD had ons niet ingehaald op de ranglijst. Al met al reden genoeg voor een nieuwjaarsborrel in de vernieuwde kantine van De Meet.